Du behöver
- 500 g quorn- eller sojafärs
- ½ vitkålshuvud, fint strimlad
- 2 morötter, slantade eller strimlade
- 3 schalottenlökar, hackade
- 1 msk olja
- 1 msk soja
- 1 dl rödvin
- timjan
- svartpeppar
- salt
Gör så här
1
1. Fräs färs, kål, morot och lök i olja fem minuter på mellanvärme.
2
2. Rör i soja, vin och kryddor. Låt puttra ytterligare femton minuter på mycket låg värme. Häll eventuellt i en skvätt vatten om det riskerar att koka torrt. Smaka av med salt.
All lök är nyttig och innehåller antioxidanter, proteiner och flavonoider. Har du problem med svidande och tårande ögon när du hackar lök? Prova att låta löken ligga i kallt vatten en kvart innan du ska hacka den.
211 KCAL
20 g protein, 7 g fett, 17 g kolhydrater
Servera med potatis, quinoa eller matvete.