Färs- och kålgryta

Du behöver 500 g quorn- eller sojafärs ½ vitkålshuvud, fint strimlad 2 morötter, slantade eller strimlade 3 schalottenlökar, hackade 1 msk olja 1 msk soja...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g quorn- eller sojafärs
  • ½ vitkålshuvud, fint strimlad
  • 2 morötter, slantade eller strimlade
  • 3 schalottenlökar, hackade
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 dl rödvin
  • timjan
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

1
1. Fräs färs, kål, morot och lök i olja fem minuter på mellanvärme.

2
2. Rör i soja, vin och kryddor. Låt puttra ytterligare femton minuter på mycket låg värme. Häll eventuellt i en skvätt vatten om det riskerar att koka torrt. Smaka av med salt.


Kommentar:
All lök är nyttig och innehåller antioxidanter, proteiner och flavonoider. Har du problem med svidande och tårande ögon när du hackar lök? Prova att låta löken ligga i kallt vatten en kvart innan du ska hacka den.

211 KCAL
20 g protein, 7 g fett, 17 g kolhydrater

Servera med potatis, quinoa eller matvete.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top