Choucrätt med korv och bacon

Du behöver 4 sojakorvar 4 starkare sojakorvar, typ chorizo 100 g vegetarisk bacon 1 gul lök, hackad 1 msk olja 150 g surkål (ev 1...


4 portioner

Du behöver

  • 4 sojakorvar
  • 4 starkare sojakorvar, typ chorizo
  • 100 g vegetarisk bacon
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk olja
  • 150 g surkål
  • (ev 1 dl vatten)
  • 1 lagerblad
  • timjan
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
1. Fräs korv, bacon och lök i olja. Skär korven i skivor och lägg tillbaka i pannan.

2
2. Tillsätt surkål och eventuellt 1 dl vatten. Lägg i lagerblad och lite timjan, salta och peppra.

3
3. Låt puttra på mycket låg värme i cirka tio minuter.


Kommentar:
Surkål finns att köpa i vanliga mataffärer och har en pikant, syrlig smak. Innehåller mycket C-vitamin.

375 KCAL PER PORTION
22 g protein, 27 g fett, 12 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top