Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 st potatis skalad, riven
- 1 st gul lök riven
- 1 st ägg
- 0.5 tsk harissa chilipasta
- 1 tsk färsk timjan finhackad
- 1 tsk salt
- svartpeppar nymalen
- 2 st burkar kikärter sköljda
- 120 g bladspenat
- 1 st knipplök halverad, skivad
- 1 pkt fetaost tärnad
- 15 st körsbärstomater klyftade
- 4 msk olivolja
- 2 msk vit balsamvinäger
- salt nymalen peppar
- 1 kruka mynta de plockade bladen
- 2 dl matyoghurt
Gör så här
1
Värm ugnen till 175 grader. Blanda lammfärs, potatis, lök, ägg, harissa, timjan, salt och peppar. Forma åtta biffar. Stek i smör och olja i het panna. Lägg i ugnsform och låt stå i ugnen 10 minuter.
2
Vänd ihop kikärter, spenat, lök, fetaost, tomat, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3
Hacka myntan och rör ner i yoghurten med lite salt och lite olivolja. Servera till sallad och biffar.
Näringsvärde: Kcal 589, Fett 31 g, Kolhydrater 31 g, Fibrer 8 g