Du behöver
- 500 g potatis
- 250 g morötter
- 1.5 l vatten
- 2 msk fiskfond koncentrerad
- 2 st vitlök hackade
- 1.5 tsk salt
- 2.5 msk paprikapulver
- 1 st chilipeppar finhackad
- 1 skiva vitt bröd smulat
- 1 st burk miljömärkt tonfisk (185 g)
- 2 msk olivolja
- paprikaringar persilja
Gör så här
1
Skär potatis och morötter i små tärningar och koka i vatten med fond, vitlök och salt 20–30 minuter tills potatis och morötter är mjuka. Detta kan göras kvällen före servering, kyl i så fall soppan fort. Koka upp soppan före servering, tillsätt rikligt
2
med paprikapulver, chili och brödsmulor som reder soppan en aning. Vänd slutligen ner tonfisken. Ös upp soppan i skålar
3
eller tallrikar, droppa lite olja i varje skål och garnera med paprika och persilja.
Läsarrecept av Göte Wennfalk