Du behöver
- 2 dl quinoa röd
- 600 g nötfärs
- 1 msk rapsolja
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tsk chili torkad
- 0.5 dl vatten
- 3 msk japansk soja
- 2 msk mango chutney
- 1 msk pressad lime
- 1 dl hackad koriander
- salt
- 150 g purjolök
- 1 st morot (150 g)
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk ingefära hackad
Gör så här
1
1 Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
2
2 Bryn färsen i oljan, fräs med hackad vitlök och chili. Tillsätt vatten, soja och mango chutney. Låt det hela koka ihop under ett par minuter.
3
3 Pressa i lime, rör i koriandern, salta.
4
4 Strimla och fräs purjolök och morot snabbt utan att det får färg. Krydda med ingefära och salt. Servera till färsen och quinoan.