Rökt fisk med gräslökssås

Du behöver 4 böcklingar eller 2 portionsstora rökta fiskar 3 dl mjölk 1 1/2 msk maizenaredning till ljusa såser 1/2 krm vitpeppar ev. salt 2...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4 böcklingar eller 2 portionsstora rökta fiskar
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 msk maizenaredning till
  • ljusa såser
  • 1/2 krm vitpeppar
  • ev. salt
  • 2 msk klippt gräslök
  • potatis(mos) och 2 tomater

Gör så här

Rensa fiskarna skinn- och benfria i snygga filéer. Lägg dem i en panna. Häll över mjölk och värm sakta upp. Lägg upp filéerna på tallrikar. Red mjölken med maizenaredningsmjöl. Smaka av med peppar, salt, om så behövs, och gräslök. Skeda såsen över filéerna. Pressad eller mosad potatis till samt rejäla tomatskivor.


Kommentar:
Ett recept från Aberdeen i Skottland.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top