Memsahibs grönsaksmasala

Du behöver 1 st lök finhackad liten gul 1 msk olja 1 st sommargrönsaker (250 g) frysta 1 st tikka masala (283 g) 1.5 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st lök finhackad liten gul
  • 1 msk olja
  • 1 st sommargrönsaker (250 g) frysta
  • 1 st tikka masala (283 g)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl yoghurt naturell

Gör så här

1
Fräs löken i olja i en kastrull tills den börjar få aningen färg. Vänd ner den frysta grönsaksblandningen (eller färskskurna grönsaker). Tillsätt såsen ur burken samt vatten. Koka upp och låt grönsakerna småkoka under lock tills de är knappt mjuka, 8-10 minuter.

2
Ringla kall yoghurt över vid serveringen och ät ris eller potatis till.


Kommentar:
Yoghurt mildrar starka indiska smaker.
Svårt att få tag i masalasås? Stuva då grönsaker med samma sås som i curryspagetti (klicka på rubriken nedan för recept).
Memsahib är förresten en indisk husfru.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top