• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Våra 7 favoritrecept med mozzarella

    Mozzarellan är en av världens populäraste ostar. Krämig, mjuk och mild – och en viktig ingrediens
    i mängder med rätter. Här är våra favoriter!

    Våra 7 favoritrecept med mozzarella

    Traditionellt tillverkas mozzarella av mjölk från vattenbuffeln, men idag är den största delen av mozzarellan tillverkad av komjölk. Komjölksmozzarella är mild och jämn i konsistensen, som påminner om mjukt gummi. Buffelmozzarellan har ett krämigare och gräddigare inre och fastare yta. 

    När du öppnat en förpackning mozzarella bör du äta upp osten så snart som möjligt. Den går dock att spara i sin lag i en skål i kylen, men max en dag eller två. Om du vill frysa mozzarella går det jättebra, det är bara att lägga in förpackningen som den är och sedan tina den långsamt i kylskåp. 

     

    Panzanella caprese
    Buffé

    Panzanella caprese

    1 timme   Recept från Icakuriren.se
    Squashsoppa med mozzarella
    Huvudrätt

    Squashsoppa med mozzarella

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Vit pizza med mozzarella & pesto
    Buffé

    Vit pizza med mozzarella & pesto

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Ugnsbakad portabello

    Ugnsbakad portabello

    45 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Nektarinsallad med mozzarella
    Förrätt

    Nektarinsallad med mozzarella

    20 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Lövbiffsmacka med mozzarella
    Huvudrätt

    Lövbiffsmacka med mozzarella

    25 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Jordgubbssallad med mozzarella
    Huvudrätt

    Jordgubbssallad med mozzarella

    15 minuter   Recept från Icakuriren.se
  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!