GI – Chili-kokosglaserad quornfilé på matig sallad

Du behöver 8 quornfiléer 1 dl sweet-chilisås med kokos 1 burk svarta bönor 2 avokador 1 påse rucolablad 200 g körsbärstomater rapsolja ljus japansk soja...


4 portioner

Du behöver

  • 8 quornfiléer
  • 1 dl sweet-chilisås med kokos
  • 1 burk svarta bönor
  • 2 avokador
  • 1 påse rucolablad
  • 200 g körsbärstomater
  • rapsolja
  • ljus japansk soja
  • några limeklyftor
  • flingsalt och nymalen svartpappar

Gör så här

1
1. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj noga. Tärna avokadon, skölj och torka rucolabladen och halvera tomaterna. Blanda samman bönor, rucola och tomater och krydda med salt och peppar. Droppa över lite rapsolja.

2
2. Stek eller grilla quornfiléerna enligt anvisningen på paketet. Krydda med salt och peppar. Pensla på sweet chili-sås mot slutet.

3
3. Fördela salladen på fyra tallrikar. Toppa med avokadotärningar. Lägg på quornfiléerna, droppa över soja och limesaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top