1. Kökshandduken
Även om den inte ser skitig ut så är den antagligen det ändå. Kökshandduken används flera gånger om dagen och blir därför en av de största bakteriebomberna i ditt kök. Håll bakterierna borta och byt den varje dag!

2. Diskbänken
Stanna upp och tänk hur mycket annat än mat som läggs på diskbänken; nycklar, väskor och liknande. Och tänk nu på hur skitiga dessa sakerna egentligen är och på den ytan förbereder vi maten på. Därför bör du torka av och rengöra diskbänken varje dag. Se dock till att inte använda samma trasa överallt.
– Det är inte klokt att använda samma trasa på flera olika ytor, det ökar risken för korskontaminering, säger Michaelle Exhume från the cleaning lab på goodhousekeeping.

3. Köksvasken
När man diskat i vasken är det lätt att tro att den är skinande ren ner i grunden. Men dessvärre är det inte så, du lämnar nämligen efter dig bakterier som klammrar sig fast på vaskens väggar. Om du ska få vasken riktigt ren och bakterifi ska du enligt goodhousekeeping.com, först torka av vasken med en ny kökssvamp. Sedan ska du fylla upp vasken med varmt vatten och tillsätta en tesked av blekmedel. Låt det dra i ungefär fem minuter, släpp ut vattnet och låt vasken lufttorka.

4. Smutsig disk
Finns det något tråkigare än att diska efter en god middag? Nej, men om du gör det direkt undviker du att bakterier börjar bildas. Det blir också så mycket svårare dagen efter att få bort resterna som vid det laget har grott in sig ordentligt i tallrikarna.

5. Kaffemaskinen
Åh du ljuvliga kaffe, eller? Din kaffemaskin är en varm och gosig plats för de flesta bakterier och därför bör du rengöra den varje dag. För att lättast rengöra maskinen kan du använda dig av varmt vatten och diskmedel eller så slänger du de delar som går i diskmaskinen.

6. Köksgolvet
Om du lagat mat så har du med största sannolikhet spillt något på golvet. Men det är snabbt löst med några tag med damsugaren eller moppen. Låt inte några oinbjudna gäster (myror och andra kryp) hinna in i ditt kök.

källa: goodhousekeeping.com