Krämig pasta med varmrökt lax

Krämig pasta är alltid ett säkert kort. Här i gott sällskap av varmrökt lax, edamamebönor och fänkål. Den goda laxpastan är frisk i smaken men fortfarande matig och mättande.

Du behöver

  • 400 g pasta
  • 1 st fänkål
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl pastavatten
  • 0.5 dl dill
  • saft och skal från 1 citron
  • 250 g edamamebönor
  • salt och peppar
  • 200 g varmrökt lax

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2

Ansa och strimla fänkålen och skala och hacka löken. Fräs fänkål och lök mjuka i olja.

3

Tillsätt crème fraiche och pastavatten och koka ihop ett par minuter. Tillsätt dill, rivet citronskal, citronsaft och edamamebönor.

4

Vänd ner pastan i såsen och rör om. Krydda med salt och peppar och lägg i laxen i bitar.

Scroll to Top