Sötpotatis med salt fyllning

Du behöver 4 st sötpotatis portionsstora à cirka 275 g 2 st vitlöksklyftor pressade 2 msk örter hackade oregano eller timjan 0.5 st citron det...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st sötpotatis portionsstora à cirka 275 g
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 2 msk örter hackade
  • oregano eller timjan
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 5 msk olivolja
  • 26 st oliver
  • svartpeppar
  • 200 g gorgonzolaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisarna noga och nagga dem 1–2 gånger med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter, eller tills de är mjuka, känn med provsticka. Vänd gärna potatisarna efter halva tillagningstiden. (Det går också att baka potatisarna i mikron.)

2
Blanda ihop vitlök, örter, citronskal och olja i en skål. Blanda i oliverna. Peppra och låt marinera i rumstemperatur cirka 20 minuter.

3
Tärna osten.

4
Gör ett snitt i varje potatis med en vass kniv. Fyll potatisarna med osten, toppa med oliverna och ringla över marinaden.


Kommentar:
Grön sallad och/eller surdegsbröd smakar gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top