Du behöver
- 4 st sötpotatis portionsstora à cirka 275 g
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 2 msk örter hackade
- oregano eller timjan
- 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
- 5 msk olivolja
- 26 st oliver
- svartpeppar
- 200 g gorgonzolaost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisarna noga och nagga dem 1–2 gånger med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter, eller tills de är mjuka, känn med provsticka. Vänd gärna potatisarna efter halva tillagningstiden. (Det går också att baka potatisarna i mikron.)
2
Blanda ihop vitlök, örter, citronskal och olja i en skål. Blanda i oliverna. Peppra och låt marinera i rumstemperatur cirka 20 minuter.
3
Tärna osten.
4
Gör ett snitt i varje potatis med en vass kniv. Fyll potatisarna med osten, toppa med oliverna och ringla över marinaden.
Grön sallad och/eller surdegsbröd smakar gott till.