Matig pumpa- och linssoppa

Du behöver pumpakött skal 2 st gula lökar olivolja till stekning 2 st grönsaksbuljongtärningar 1 msk timjan till garnering vatten ca 1 liter kokande 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • pumpakött skal
  • 2 st gula lökar
  • olivolja till stekning
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk timjan till garnering
  • vatten ca 1 liter kokande
  • 1 st linser (285 g), sköljda och avrunna
  • baguette rostad i skivor
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 krm paprikapulver eller malen spiskummin

Gör så här

1
Skär pumpaköttet i bitar. Skala och strimla löken.

2
Fräs löken i oljan i en kastrull cirka 3 minuter. Tillsätt pumpan och fräs cirka 5 minuter. Smula ner buljongtärningarna och

3
timjan och fräs cirka 1 minut.

4
Häll i hälften av vattnet och koka under lock tills pumpan är mjuk, cirka 15 minuter. Blanda i linserna. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka cirka 5 minuter. Garnera soppan med timjan vid serveringen.

5
Servera med rostad baguette och creme fraiche smaksatt med paprikapulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top