RECEPT FRÅN IK

Krispig sallad med äpple

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 200 g bönor och ärtor t ex haricots verts, vaxbönor och sockerärter
  • 1 st rödlök
  • 2 st gemsallad
  • 2 st äpplen svenska syrliga
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk rostade mandelspån
  • Dressing

  • 1 st citron finrivet skal och saft
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka upp lite lättsaltat vatten och koka bönorna i ett par minuter och låt sockerärterna koka med sista minuten. Skölj med kallt vatten.

2

Skala och dela löken på mitten. Skär i tunna skivor.

3

Plocka salladen och skölj. Dela äpplena och kärna ur, skär i tunna skivor.

4

Varva gemsallad med bönor, rödlök och äpple i en skål. Toppa med persilja och rostade mandelspån.

5

Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Häll på några matskedar och servera resten vid sidan av.


Kommentar:
Goda sallader kan man inte få för många av, den här med bönor får krispighet av äpple och mandelspån.

Recept