Du behöver

  • 8 skiva formbröd
  • 4 skiva skinka rökt eller kokt
  • 6 skiva ost helst lagrad
  • dijonsenap fransk
  • Ostsås:

  • 1 dl kall mjölk
  • 1 tsk smör
  • 0.5 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost

Gör så här

1
Börja med ostsåsen:
2
Vispa ihop mjölk, smör och vetemjöl i en kastrull. Rör hela tiden och låt det hela koka upp. Koka 3-4 minuter. Rör i den rivna osten.
3
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ett tunt lager fransk senap på 4 bröd-skivor. Lägg på skinka, ost och till sist de resterande 4 brödskivorna. Bred ut ostsåsen över brödskivorna.
4
Gratinera i ugnen ca 8 minuter, tills smörgåsarna börjar få färg.

Recept // Fler korv & charkrecept