Du behöver
Saltdeg
2 dl vetemjöl
1 dl salt
1 msk kryddpeppar
1 msk kummin
1 msk fänkålsfrö
1 dl vatten
1 msk matolja
800 g rotselleri
Griljering
2 msk grovkornig senap
2 msk dijonsenap
2 st äggulor
1 dl pankoströbröd
grovkornig senap till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Saltdeg: Blanda mjöl, salt och kryddor i en degblandare och häll på vatten försiktigt till en fast deg. Tillsätt sedan olja, den gör degen smidig.
Kavla ut degen till ett centimetertjockt lager.
Tvätta och ansa rotsellerin och lägg den mitt på degen. Vik upp degen så att den täcker rotsellerin helt.
Lägg över på en papprad plåt och baka i ugnen i 1 1/2 timme. Känn efter med provsticka så att rotsellerin är genombakad.
Ta den inbakade rotsellerin ur ugnen och skala av degskalet med hjälp av en kniv. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
Griljering: Blanda senap och äggulor och pensla det på rotsellerin. Strö pankoströbröd över och baka den i ugnen, 10–15 minuter tills griljeringen fått fin färg. Låt svalna.
Servera sellerin skivad med grovkornig senap till.