Du behöver

  • 0.5 st gul lök finhackad
  • zucchini (300 g) riven eller tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 9 dl vatten
  • 1.5 msk smör (om du tycker)
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör:

  • 4 msk parmesanost riven
  • tomatsallad:

  • 5 st tomater
  • 75 st fetaost (halvt paket)
  • 0.5 st hackad rödlök
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

1
Fräs lök och zucchini i oljan utan att något tar färg.
2
Tillsätt ris buljongtärning och 4 deciliter av vattnet. Låt koka upp.
3
Koka risotton på svag värme under omrörning. När vattnet kokat in tillsätts resten av vätskan, lite i taget tills riset kokat klart (cirka 17 minuter).
4
Rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
5
Servera portionsvis med parmesan.
6
7
Tomatsallad:
8
Skiva tomaterna. Smula över fetaosten och strö över rödlök och oliver. Ringla 2 msk olivolja och 1 msk balsamvinäger över rätten. Salta och peppra.

Recept // Fler grönsakerrecept