Zucchinirisotto med olivolja och parmesan

Du behöver 0.5 st gul lök finhackad zucchini (300 g) riven eller tärnad 2 msk olivolja 4 dl arborioris 1 st grönsaksbuljongtärning 9 dl vatten...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st gul lök finhackad
  • zucchini (300 g) riven eller tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl arborioris
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 9 dl vatten
  • 1.5 msk smör (om du tycker)
  • salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör:

4 msk parmesanost riven

tomatsallad:

5 st tomater
75 st fetaost (halvt paket)
0.5 st hackad rödlök
1 dl svarta oliver
1 msk balsamvinäger

Gör så här

1
Fräs lök och zucchini i oljan utan att något tar färg.

2
Tillsätt ris buljongtärning och 4 deciliter av vattnet. Låt koka upp.

3
Koka risotton på svag värme under omrörning. När vattnet kokat in tillsätts resten av vätskan, lite i taget tills riset kokat klart (cirka 17 minuter).

4
Rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

5
Servera portionsvis med parmesan.

6

7
Tomatsallad:

8
Skiva tomaterna. Smula över fetaosten och strö över rödlök och oliver. Ringla 2 msk olivolja och 1 msk balsamvinäger över rätten. Salta och peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top