RECEPT FRÅN IK

Wallenbergare med gräddsås

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 kg kalvfärs
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikakrydda
  • 2 dl strömbröd
  • Sås:

  • 3 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 0.5 msk lingonsylt
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikakrydda
  • maizenaredning

Gör så här

1
Sätt ugnen på 180 grader.
2
3
Blanda alla ingredienserna i en bunke. Forma till biffar och rulla i ströbröd. Stek biffarna ett par minuter på varje sida så de får fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form och låt dem gå klara i ugnen.
4
5
Häll vattnet till såsen i pannan och sila sedan över vätskan till en kastrull. Tillsätt grädden och de övriga ingredienserna och låt koka upp, smaka av med kryddorna och red den till önskad konsistens.
6
7
Servera med potatismos, ärtor och lingonsylt.

Recept // Fler köttfärsrecept