Du behöver
- 1 msk smör
- 1 paket (240 g) viltskav
- 2 klyftor vitlök
- 250 g skogschampinjoner*
- 1 gul lök*
- 1 dl strimlad vitkål*
- 1 buljongtärning
- 2 dl vatten
- 2 msk grovmalen senap*
- 2 dl crème fraiche*
- salt
- 2 krm svartpeppar*
- 1 kruka timjan*
- 1 stor hackad röd paprika*
- 4 portioner jasminris*
Gör så här
1
Bryn smöret i en stekpanna. Stek det lätt upptinade skavet på het värme med pressad vitlök. Ta upp skavet och lägg det på en tallrik.
2
Hacka svampen grovt och klyfta löken. Bryn svamp, lök och vitkål i fem minuter.
3
Bland buljongtärningen med vatten. Slå på buljong och senap och crème fraiche i svampblandningen. Koka ihop i fem minuter.
4
Smaka av med salt och peppar. Hacka timjan och strö ovanpå.
5
Hacka paprikan i stora bitar och blanda i.
6
Servera med jasminris.
Alla ingredienser märkta med * finns att köpa som ekologiska varor