Vild gryta med vitlök och senap

Du behöver 1 msk smör 1 paket (240 g) viltskav 2 klyftor vitlök 250 g skogschampinjoner* 1 gul lök* 1 dl strimlad vitkål* 1 buljongtärning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 paket (240 g) viltskav
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g skogschampinjoner*
  • 1 gul lök*
  • 1 dl strimlad vitkål*
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 msk grovmalen senap*
  • 2 dl crème fraiche*
  • salt
  • 2 krm svartpeppar*
  • 1 kruka timjan*
  • 1 stor hackad röd paprika*
  • 4 portioner jasminris*

Gör så här

1
Bryn smöret i en stekpanna. Stek det lätt upptinade skavet på het värme med pressad vitlök. Ta upp skavet och lägg det på en tallrik.

2
Hacka svampen grovt och klyfta löken. Bryn svamp, lök och vitkål i fem minuter.

3
Bland buljongtärningen med vatten. Slå på buljong och senap och crème fraiche i svampblandningen. Koka ihop i fem minuter.

4
Smaka av med salt och peppar. Hacka timjan och strö ovanpå.

5
Hacka paprikan i stora bitar och blanda i.

6
Servera med jasminris.


Kommentar:
Alla ingredienser märkta med * finns att köpa som ekologiska varor

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top