Västerbottenpaj med löjromstopp

Du behöver 125 g smör 3 dl vetemjöl 1 msk vatten Fyllning: 3 st ägg 2 dl vispgrädde 150 g västerbottensost riven 2 krm salt...


8 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning:

3 st ägg
2 dl vispgrädde
150 g västerbottensost riven
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl crème fraîche
50 g löjrom
2 msk dill finskuren
2 msk gräslök finskuren
salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Smula samman smör och mjöl i matberedaren. Tillsätt vatten och knåda samman till en deg.

2

3
Tryck ut den i en form, 24 centimeter i diameter. Nagga. Sätt in formen på en plåt på nedre falsen och förgrädda pajskalet 10 minuter. Ta ut det och låt skalet svalna.

4

5
Vispa lätt samman ägg och grädde. Vänd ner osten. Smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda på nedre falsen cirka 20 minuter tills pajen stelnat. Ta den ur ugnen och låt pajen svalna.

6

7
Blanda samman creme fraiche, löjrom, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Bred ut smeten ovanpå den svala pajen och servera med fräscha grönsalladsblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top