Vanjas kikärtssalsa

Du behöver 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 1 st broccoli 1 bitar rotselleri 2 st morötter 1 st paprika 2 msk olivolja 500...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st broccoli
  • 1 bitar rotselleri
  • 2 st morötter
  • 1 st paprika
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • 1 tsk curry
  • 1 st kikärter burk kokta

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skär broccolin i bitar. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Fräs grönsakerna i lite olja tills de är halvmjuka. Tillsätt tomater, vatten, kryddor och kikärter. Låt allt puttra 5-10 minuter.

2
Strö över rikligt med klippt kryddgrönt, till exempel persilja. Servera med couscous och eventuellt bröd.


Kommentar:
Ett recept från Vanja Stalder Dahlberg, som är vegan och går på Engelbrektsskolan i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top