Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st broccoli
- 1 bitar rotselleri
- 2 st morötter
- 1 st paprika
- 2 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1.5 tsk sambal oelek
- 1 tsk curry
- 1 st kikärter burk kokta
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skär broccolin i bitar. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Fräs grönsakerna i lite olja tills de är halvmjuka. Tillsätt tomater, vatten, kryddor och kikärter. Låt allt puttra 5-10 minuter.
2
Strö över rikligt med klippt kryddgrönt, till exempel persilja. Servera med couscous och eventuellt bröd.
Ett recept från Vanja Stalder Dahlberg, som är vegan och går på Engelbrektsskolan i Stockholm.