Torsk i persiljesås

Du behöver 450 g torskfilé 1 msk vetemjöl 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar eller svartpeppar 2 msk smör eller margarin 1.5 msk persilja finhackad...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 450 g torskfilé
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1.5 msk persilja finhackad
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

1
Dela filéerna i serveringsstora bitar. Fryst fisk halvtinas först så att den går lätt att skära. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i fiskbitarna och skaka om dem. Smält smöret i en traktörpanna eller stekpanna på medelvärme. Det ska inte bli brunt.

2
Lägg i fiskbitarna med den vackraste sidan nedåt.

3
Stek dem ett par minuter, men inte så länge att ytan får färg. Vänd dem. Skaka samman persilja, mjölk och grädde. Häll blandningen över fisken.

4
Vicka lätt på pannan medan såsen värms upp, och skeda den över filéerna. Mjölet på fisken reder såsen, den ska vara tunn. Sjud fisken ett par minuter. Servera med pressad potatis.


Kommentar:
Detta recept från Skottland passar lika bra för vitling som för torsk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top