Tomatsoppa med tillbehör

Du behöver 80 g parmaskinka i tunna skivor 1 st lök hackad 2 st vitlöksklyftor hackade 2 msk olivolja 2 st burkar krossad tomat 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 80 g parmaskinka i tunna skivor
  • 1 st lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 st burkar krossad tomat
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 st minibaguetter gärna fullkorn, delade
  • 2 st vitlöksklyftor pressade eller rivna
  • parmesanost färskriven
  • olivolja

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Lägg ut skinkskivorna på papprad plåt. Sätt in i ugnen och rosta skinkan frasig i 15 minuter.

2
Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt tomater, vatten och buljong och koka soppan

3
i 5 minuter. Häll i grädden och koka ytterligare 5 minuter.

4
Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Mixa soppan slät med stavmixer.

5
Sätt ugnen på grill. Smeta ut vitlöken på brödet, ringla på lite olivolja. Rosta baguetterna i ugnen i 4–6 minuter. Servera till soppan med rostad parmaskinka, riven parmesan och några droppar olivolja.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 490, Fett 23 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top