Thairis med smak av kokosmjölk och lime

Du behöver 4 dl jasminris sköljt 4 dl kokosmjölk lätt 4 dl vatten 1 st lime det rivna skalet 4 st salladslökar strimlade 1 kruka...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl jasminris sköljt
  • 4 dl kokosmjölk lätt
  • 4 dl vatten
  • 1 st lime det rivna skalet
  • 4 st salladslökar strimlade
  • 1 kruka färsk basilika strimlad
  • 1 st grön chilifrukt färsk, urkärnad och strimlad

Gör så här

1
Blanda ris, kokosmjölk, vatten och limeskalet i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och sedan småkoka.

2

3
Tillaga riset i 35-40 minuter tills all vätska har kokat in. Låt riset svalna något och blanda det sedan med övriga ingredienser.

4

5
Fukta insidorna på små runda koppar eller skålar. Packa dem sedan med riset ända upp till kanten.

6

7
Vänd kopparna upp och ner på serveringstallriken och skaka försiktigt ut riskakan. Snyggt och enkelt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top