Thaibiff med kokosris

Du behöver ca 600 g utskuren biff, skuren i tunna skivor jordnötsolja flingsalt Dressing: 2 små färska chilifrukter, urkärnade och fint hackade 2 vitlöksklyftor, fint...


4 portioner

Du behöver

  • ca 600 g utskuren biff, skuren i tunna skivor
  • jordnötsolja
  • flingsalt
  • Dressing:
  • 2 små färska chilifrukter, urkärnade och fint hackade
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 4 cm färsk ingefära, fint hackad
  • 1 limefrukt, saften
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk jordnötsolja
  • 3–4 msk honung
  • 2 stjälkar citrongräs, fint strimlade

Gör så här

1
Stek köttet hastigt i het panna i lite olja. Salta och lägg upp på fat. Blanda ingredienserna till dressingen.

2
Skeda av den över köttet och servera resten som tillbehör. Garnera runt köttet med tillbehören.

3

4
Kokosris:

5
Ett jasminris passar bra som tillbehör till thaibiffen. Byt ut delar av vattnet mot kokosmjölk

6
(tre fjärdedelar exempelvis).

7
Koka sedan riset för 4 portioner enligt anvisningarna på förpackningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top