Svampsmörgås med gorgonzola

Du behöver 150 g champinjoner, skurna i mindre bitar 1 msk smör 2 vitlöksklyftor, hackade 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 tomater, tärnade 4–5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g champinjoner, skurna i mindre bitar
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 tomater, tärnade
  • 4–5 kvistar färsk basilika, hackade
  • 4 skivor lantbröd, rostade
  • 150 g gorgonzola, delad i mindre bitar
  • Tillbehör:
  • grönsallad

Gör så här

1
1 Fräs svampen i smöret tills all vätska försvunnit. Smaka av med vitlök, salt och svartpeppar.

2
2 Blanda tomater och basilika.

3
3 Toppa bröden med tomathack och svamp.

4
4 Fördela osten och servera med grönsalladen.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 550
Fett 25 g
Kolhydrater 45 g
Fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top