Du behöver
- 4 dl förkokt, finskuren blandsvamp
- 2 msk smör
- 1 liten gul lök, finhackad
- 1 dl fint tärnad rotselleri
- 4 bifftomater
- 1 msk vetemjöl
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk ströbröd
- salt och peppar
- färska basilikablad
Gör så här
1
Smält smöret i en stekpanna och låt lök, svamp och rotselleri puttra sakta på svag värme i cirka 25 minuter
2
Skölj och skär av taket på tomaterna under tiden. Gröp ur dem och finfördela innehållet, lättast är att köra några varv i matberedaren. Lägg de urgröpta tomaterna i en smord ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader.
3
Strö vetemjölet över svampröran och se till att det blandar sig väl. Tillsätt tomatmix, buljongtärning, tomatpuré och några blad finskuren basilika. Rör om och smaka av med salt och peppar.
4
Fyll tomaterna med svampröran med råge och strö över ströbrödet. Gratinera dem i ugnen i cirka 10 minuter tills tomaterna nått fin färg. Servera med grönsallad till.