Du behöver
- 350 g burk löksill avrunnen
- 800 g potatis
- 3 dl mjölk
- 1.5 msk vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 80 g spenatblad färska
- 4 st dillstjälkar
- 1 st grönsallad huvud
- 1 st ask sockerärter
- 4 st rädisor
Gör så här
1
1 Lägg sillen i ett durkslag att droppa av medan potatisstuvningen görs.
2
3
2 Skala eller skrapa potatisarna. Skär dem i tärningar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten tillsammans med den grova delen av dillstjälkarna. Gör en vit sås genom att vispa samman mjölk och mjöl och koka upp under omrörning. Koka 3 minuter och smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ner de avsilade potatistärningarna och väl sköljda spenatblad i den kokheta såsen. Krydda med klippt dill.
4
5
3 Fördela sill på varsitt salladsblad på tallrikar, garnera med förvällda ärtskidor som strös med hackad rädisa och servera stuvningen till. Knäckebröd till.