RECEPT FRÅN IK

Stekta leverskivor med kapris och svampsås

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g ungnötlever i skivor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1–2 msk smör
  • färsk eller torkad salvia eller rosmarin
  • 1 dl creme fraiche smaksatt med karljohan, timjan och citron
  • 1 msk viltfond med kantareller
  • 2–3 dl grönsaksspad eller vatten

Gör så här

1
1. Torka av leverskivorna med kökspapper. Blanda mjöl, salt och peppar. Mjöla leverskivorna.
2
2. Stek levern på båda sidor i smör. Smula över salvia eller rosmarin.
3
3. Vispa samman creme fraiche, fond och spad eller vatten. Häll över leverskivorna. Koka upp och sjud 6–­­­
4
8 minuter tills leverskivorna är lätt rosa inuti. Strö över kapris.
5
4. Servera med brysselkål och kokt potatis eller fullkornsris.

Recept // Fler nötköttrecept