Stekta leverskivor med kapris och svampsås

Du behöver 500 g ungnötlever i skivor 2 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar 1–2 msk smör färsk eller torkad salvia eller rosmarin...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g ungnötlever i skivor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1–2 msk smör
  • färsk eller torkad salvia eller rosmarin
  • 1 dl creme fraiche smaksatt med karljohan, timjan och citron
  • 1 msk viltfond med kantareller
  • 2–3 dl grönsaksspad eller vatten

Gör så här

1
1. Torka av leverskivorna med kökspapper. Blanda mjöl, salt och peppar. Mjöla leverskivorna.

2
2. Stek levern på båda sidor i smör. Smula över salvia eller rosmarin.

3
3. Vispa samman creme fraiche, fond och spad eller vatten. Häll över leverskivorna. Koka upp och sjud 6–­­­

4
8 minuter tills leverskivorna är lätt rosa inuti. Strö över kapris.

5
4. Servera med brysselkål och kokt potatis eller fullkornsris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top