Du behöver

  • 1 st squash medelstor
  • salt och paprikapulver
  • 4 msk riven ost
  • Fyllning:

  • champinjoner ca 300 g färska
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • soja några droppar kinesisk

Gör så här

1
Dela squashen och gröp ur kärnhuset. Salta inuti och vänd halvorna upp och ned på ett hushållspapper. Skiva svampen så tunt som möjligt. Fräs den med smöret i en kastrull tills all vätska kokat in och svampen börjar ta färg. Pudra över mjölet, vänd runt och späd med grädden. Krydda med salt och peppar och soja. Låt stuvningen puttra sakta utan lock minst 30 min - den ska bli blank och fin.
2
Lägg squashhalvorna på ett ugnsfat. Fyll dem med stuvningen, strö osten över och pudra lätt med paprika. Gratinera mitt i ugnen på 225 graders värme 10-15 min eller tills ytan har fin färg.

Kommentar:
Tips! Runda squash och en del stora frukter kan behöva förberedas innan de fylls och gratineras. Snäcksquashen kan sjudas 5-10 min i lättsaltat vatten och sen delas. Stora, avlånga frukter hinner inte mjukna i ugnen. Sätt in dem utan fyllning 10-15 min så att fruktköttet mjuknar och fyll dem sen.


Recept // Fler grönsakerrecept