Du behöver
- 250 g filodegsark
- rapsolja till degarken
- 200 g färsk spenat
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- olja att steka i
- 6 st ägg
- 150 g fetaost
- 1 dl riven ost
- 250 g skinka strimlad
- 0.5 tsk salt
- grönsallad tillbehör
Gör så här
1
Pensla lite olja på degarken och lägg ut lite omlott, på ett blött, lätt oljat bakplåtspapper, så de bildar en yta på cirka 50 x 50 centimeter.
2
Hacka spenaten och stek den lätt tillsammans med vitlöken. Blanda ägg, fetaost, riven ost, skinka och spenat till fyllningen.
3
Lägg papperet och pajdegen över en stekpanna, eller över en pajform och tryck ner den lite i botten.
4
Det ska hänga deg långt ut över kanterna. Häll i äggröran och vik sedan över degflikarna till ett lock. Pensla locket lätt med olja och klipp bort överflödigt bakplåtspapper.
5
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 18–20 minuter, till fin färg. Lägg på en skärbräda och skär i bitar.
Näringsvärde: Kcal 628, Fett 35 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 3 g