Spenat- och skinkpaj med filodeg

Du behöver 250 g filodegsark rapsolja till degarken 200 g färsk spenat 1 st vitlöksklyfta pressad olja att steka i 6 st ägg 150 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g filodegsark
  • rapsolja till degarken
  • 200 g färsk spenat
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • olja att steka i
  • 6 st ägg
  • 150 g fetaost
  • 1 dl riven ost
  • 250 g skinka strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • grönsallad tillbehör

Gör så här

1
Pensla lite olja på degarken och lägg ut lite omlott, på ett blött, lätt oljat bakplåtspapper, så de bildar en yta på cirka 50 x 50 centimeter.

2
Hacka spenaten och stek den lätt tillsammans med vitlöken. Blanda ägg, fetaost, riven ost, skinka och spenat till fyllningen.

3
Lägg papperet och pajdegen över en stekpanna, eller över en pajform och tryck ner den lite i botten.

4
Det ska hänga deg långt ut över kanterna. Häll i äggröran och vik sedan över degflikarna till ett lock. Pensla locket lätt med olja och klipp bort överflödigt bakplåtspapper.

5
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 18–20 minuter, till fin färg. Lägg på en skärbräda och skär i bitar.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 628, Fett 35 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top