Spännande färsrullar med ansjovis

Du behöver ca 250 g nötfärs salt nymald svartpeppar Fyllning: 1 liten gul lök 4-5 ansjovisfiléer 1 msk fransk senap 1 dl lagrad mager ost...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 250 g nötfärs
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Fyllning:
  • 1 liten gul lök
  • 4-5 ansjovisfiléer
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl lagrad mager ost
  • Till stekning:
  • smör eller margarin
  • 1-2 dl matlagningsgrädde
  • Tillbehör:
  • potatisklyftor eller kokt potatis
  • blandade grönsaker

Gör så här

1
Forma färsen till en boll med tvättade, våta händer. Platta ut eller kavla den mellan dubbla lager plastfolie till en fyrkantig tunn platta, cirka 20 x 20 centimeter. Ta bort översta plastlagret. Salta och peppra.

2
Finhacka löken och ansjovisfiléerna. Bred senapen på färskakan. Strö över ansjovis- och lökhacket, plus den rivna osten.

3
Rulla ihop färsen som en rulltårta, med hjälp av plasten. Ta till sist bort plasten. Skär rullen i 4 jämnstora bitar.

4
Stek färsrullarna i matfett i en stekpanna, tills de är nästan genomstekta. Fäst en tandpetare i skarven om den går upp. Häll på lite matlagningsgrädde och låt rullarna puttra klart ytterligare ett par minuter.

5
Bjud med kokt potatis och grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top