Du behöver
- ca 250 g nötfärs
- salt
- nymald svartpeppar
- Fyllning:
- 1 liten gul lök
- 4-5 ansjovisfiléer
- 1 msk fransk senap
- 1 dl lagrad mager ost
- Till stekning:
- smör eller margarin
- 1-2 dl matlagningsgrädde
- Tillbehör:
- potatisklyftor eller kokt potatis
- blandade grönsaker
Gör så här
1
Forma färsen till en boll med tvättade, våta händer. Platta ut eller kavla den mellan dubbla lager plastfolie till en fyrkantig tunn platta, cirka 20 x 20 centimeter. Ta bort översta plastlagret. Salta och peppra.
2
Finhacka löken och ansjovisfiléerna. Bred senapen på färskakan. Strö över ansjovis- och lökhacket, plus den rivna osten.
3
Rulla ihop färsen som en rulltårta, med hjälp av plasten. Ta till sist bort plasten. Skär rullen i 4 jämnstora bitar.
4
Stek färsrullarna i matfett i en stekpanna, tills de är nästan genomstekta. Fäst en tandpetare i skarven om den går upp. Häll på lite matlagningsgrädde och låt rullarna puttra klart ytterligare ett par minuter.
5
Bjud med kokt potatis och grönsaker.