Du behöver

  • potatis ca 16 medelstora

Gör så här

Sätt ugnen på 225-250 grader. Klyfta dem på längden och koka klyftorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Låt dem rinna av i durkslag och bred sedan ut dem på oljad eller smord långpanna eller form. Rör runt lite försiktigt så klyftorna får lite fett runt om. (Hit kan man förbereda om man har tid). Ställ potatisen långt upp i ugnen så att den får färg. Vänd runt den några gånger under stekningen. Den är färdig efter ca 20 minuter. Strö över grovt salt, rosmarin, gärna färsk och svart oliver ur burk, vid serveringen.

Kommentar:
Det här är en av de enkla rätterna som du kan bjuda på vid en spontan vårfest för dina vänner. Istället för att bara ha kallskuret blir det lite matigare med klyftpotatis. Vill du göra det ännu enklare för dig kan du naturligtvis köpa djupfrysta klyftpotatis från butik.


Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept