Du behöver
- 1 paket (240 g) älg- eller viltskav
- 1/2 gul lök
- 2 palsternackor
- 125 g champinjoner eller skogssvamp
- 2 msk flytande smör eller olja
- 1–2 dl laga lätt-grädde 5 %
- ca 1 tsk viltkrydda (Santamaria)
- salt
- lingon och timjan
Gör så här
1
Halvtina älgskavet. Skala och strimla lök och palsternackor, skiva svampen.
2
Hetta upp wokpannan, tillsätt halva mängden smör eller olja. Woka först skavskivorna hastigt på båda sidor. Lägg upp på en tallrik vartefter.
3
Woka lök, palsternackor och svamp tillsammans i resten av matfettet under omrörning 4 minuter. Häll grädden över och lägg omedelbart på lock. Sjud i 4 minuter. Krydda och salta. Vänd ner köttet och värm igenom. Strö på lingon och färsk timjan vid servering.
4
Mos med pesto Koka 500 gram skalad och bitskuren potatis mjuk. Sila av. Stöt potatisen med cirka 1 deciliter mjölk och 2 matskedar pesto. Smaka av med salt.