Skogswok på älg och mos med pesto

Du behöver 1 paket (240 g) älg- eller viltskav 1/2 gul lök 2 palsternackor 125 g champinjoner eller skogssvamp 2 msk flytande smör eller olja...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 paket (240 g) älg- eller viltskav
  • 1/2 gul lök
  • 2 palsternackor
  • 125 g champinjoner eller skogssvamp
  • 2 msk flytande smör eller olja
  • 1–2 dl laga lätt-grädde 5 %
  • ca 1 tsk viltkrydda (Santamaria)
  • salt
  • lingon och timjan

Gör så här

1
Halvtina älgskavet. Skala och strimla lök och palsternackor, skiva svampen.

2
Hetta upp wokpannan, tillsätt halva mängden smör eller olja. Woka först skavskivorna hastigt på båda sidor. Lägg upp på en tallrik vartefter.

3
Woka lök, palsternackor och svamp tillsammans i resten av matfettet under omrörning 4 minuter. Häll grädden över och lägg omedelbart på lock. Sjud i 4 minuter. Krydda och salta. Vänd ner köttet och värm igenom. Strö på lingon och färsk timjan vid servering.

4
Mos med pesto Koka 500 gram skalad och bitskuren potatis mjuk. Sila av. Stöt potatisen med cirka 1 deciliter mjölk och 2 matskedar pesto. Smaka av med salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top