Shrikhand med saffran

Du behöver 1 kuvert saffran 2 msk rosenvatten 1 tsk hela kardemummakärnor 1 dl mandel, grovhackad 1 dl pistagemandel, grovhackad 400 g yoghurt, av turkisk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kuvert saffran
  • 2 msk rosenvatten
  • 1 tsk hela kardemummakärnor
  • 1 dl mandel, grovhackad
  • 1 dl pistagemandel, grovhackad
  • 400 g yoghurt, av turkisk typ
  • ca 3 msk florsocker

Gör så här

1
Häll upp saffranet i en liten skål, slå på rosenvattnet (kan ersättas med varmt kranvatten, men smaken blir inte densamma) och blanda tills saffranet har löst sig.

2
Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda mandel och pistagemandel.

3
Häll upp yoghurten i en bunke och rör i saffransvatten, stött kardemumma och två tredjedelar av mandelblandningen. Tillsätt florsocker och smaka av. Mängden florsocker beror på hur söt du vill ha desserten. Låt blandningen stå en halvtimme i kylen. Rör sedan om noga.

4
Fördela yoghurtblandningen i fyra glas. Strö över resten av mandelhacket och servera.


Kommentar:
Förutom tillagningstiden tillkommer 30 min i kylen.
Receptet är hämtat ur kokboken ”Tony Irvings 10”

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top