Du behöver
- 2 schalottenlökar
- 1/2 liter (500 g) trattkantareller
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl finosherry
- salt, svartpeppar
- kinasoja
- 2 msk hackad timjan/oregano/persilja
- 2 (små) gula paprikor
- 1 tsk solrosolja
- 4 stora skivor rimmad
- eller gravad lax
- rucolasallad
Gör så här
1
Halvera, skala och finhacka löken. Ansa och grovdela svampen. Mjukfräs löken i 1/2 matsked fett på medelvärme några minuter. Ta upp löken. Öka värmen lite och torrfräs svampen, gärna hälften i sänder, tills den slutar släppa vätska. Tillsätt smör och fräs under omrörning, salta och peppra under tiden.
2
Häll tillbaka all svamp och lök i pannan, strö på mjöl och rör om. Späd med grädde och sherry och sjud stuvningen 5 minuter. Smaka av, justera kryddningen och sätt färg med några droppar soja. Blanda i örthack.
3
Skölj och halvera paprikorna, ta bort kärnor och vita hinnor. Olja in och stek 15 minuter mitt i 225-gradig ugn.
4
Lägg upp lax på assietter, placera svampstuvningsfyllda paprikahalvor och lite rucolasallad bredvid.