Sherrystuvade trattisar med lax

Du behöver 2 schalottenlökar 1/2 liter (500 g) trattkantareller 2 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl matlagningsgrädde 1/2 dl finosherry salt, svartpeppar kinasoja 2...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 liter (500 g) trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl finosherry
  • salt, svartpeppar
  • kinasoja
  • 2 msk hackad timjan/oregano/persilja
  • 2 (små) gula paprikor
  • 1 tsk solrosolja
  • 4 stora skivor rimmad
  • eller gravad lax
  • rucolasallad

Gör så här

1
Halvera, skala och finhacka löken. Ansa och grovdela svampen. Mjukfräs löken i 1/2 matsked fett på medelvärme några minuter. Ta upp löken. Öka värmen lite och torrfräs svampen, gärna hälften i sänder, tills den slutar släppa vätska. Tillsätt smör och fräs under omrörning, salta och peppra under tiden.

2
Häll tillbaka all svamp och lök i pannan, strö på mjöl och rör om. Späd med grädde och sherry och sjud stuvningen 5 minuter. Smaka av, justera kryddningen och sätt färg med några droppar soja. Blanda i örthack.

3
Skölj och halvera paprikorna, ta bort kärnor och vita hinnor. Olja in och stek 15 minuter mitt i 225-gradig ugn.

4
Lägg upp lax på assietter, placera svampstuvningsfyllda paprikahalvor och lite rucolasallad bredvid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top