Sallad Niçoise med makrill

Du behöver 1 st makrill rökt 6 st sardellfiléer delade raka 4 st hårdkokta ägg 250 g cocktailtomater 400 g potatis små kokta 200 g...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st makrill rökt
  • 6 st sardellfiléer delade raka
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g potatis små kokta
  • 200 g haricots verts lättkokta
  • 1/2–1 st rödlök skivad färsk
  • 0.5 st isbergssallad huvud finstrimlad
  • 1 dl oliver

Vinägrett:

1 st vitlöksklyfta skalad
citronzest (rivet skal) från 1/2 citron
0.5 dl olivolja
1 st citron saften av
salt och peppar

Gör så här

Rensa och filea makrillen. Dela fisken i mindre bitar, hacka sardellerna grovt. Dela ägg och tomater i klyftor, skiva potatisen. Blanda sardeller, ägg, tomater och potatis på ett fat eller i en skål med bönor, lök och sallad. Blanda till vinägretten, smaka av. Lägg ut fiskbitar och oliver över grönsaker och ägg, slå på dressingen. Servera med ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top