Saffransgnocchi med chilistekta räkor

Du behöver 0.25 g saffran 250 g broccoli 500 g färsk gnocchi 2 st vitlöksklyftor 1/2–1 st röd chili 2 msk olivolja salt och peppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.25 g saffran
  • 250 g broccoli
  • 500 g färsk gnocchi
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2–1 st röd chili
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g skalade räkor
  • 1 bitar parmesanost

Gör så här

1
Koka upp rikligt med pastavatten i en kastrull. Salta och tillsätt saffranet.

2
Plocka små buketter av broccolin, skiva stjälken tunt.

3
Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen i saffransvattnet, men låt även broccolin koka med. Skölj hastigt i kallt vatten.

4
Skala och hacka vitlöken. Halvera och kärna ut chilin. Hacka den.

5
Fräs vitlök och chili på svag värme i oljan i cirka 3 minuter utan att den får färg. Salta och peppra lätt. Vänd först ner räkorna och sedan gnocchi och broccoli. Servera genast med hyvlad parmesan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 457, Fett 20 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top