Saffranscouscous med räkor och avokado

Du behöver 1 kg räkor med skal 4 dl grönsaksbuljong 1 st saffran 0,5 g 4 dl couscous 1 st vitlöksklyfta paprika orange 0.5 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 st saffran 0,5 g
  • 4 dl couscous
  • 1 st vitlöksklyfta
  • paprika orange
  • 0.5 st chilifrukt
  • 1.5 msk matfett
  • salt och peppar
  • 0.5 dl örter finhackade
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 st avokado

Gör så här

1
Skala räkorna. Koka upp buljongen och rör i saffran. Rör ner couscousgrynen. Lägg på ett lock och ta kastrullen från plattan. Låt grynen svälla och dra 5-6 minuter. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikan och strimla chilifrukten fint. Smält matfettet och fräs upp lök, paprika och chili i en rymlig panna. Lägg i räkorna och låt dem fräsa med. Smaka av med salt och peppar.

2
Finhacka örterna och rör ner dem i crème fraiche. Vänd ner halva mängden ört-crème fraiche i räkfräset och låt allt koka upp. Skala, dela, kärna ur och tärna avokadofrukterna. Lägg ner avokadobitarna och couscousgrynen i röran. Rör om och se till att allt blir varmt. Lägg resterande ört-crème fraiche i en liten skål och couscousröran i en rymlig skål eller matlåda. Kan ätas kall eller värmas i mikro.

3
Lite smalare!

4
Crème fraiche innehåller 34 procent fett, den lätta 15 procent. Men gräddfil innehåller “bara” 12 procent, kesella 10 procent och kesella lätt 1 procent fett! Välj själv!


Kommentar:
Ur den egna lunchlådan vet du vad du får och styr själv smak och nyttighet. Enklaste sättet att fixa mat till lådan är att laga lite mer till middag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top