Rödbetor med böckling

Du behöver 1 kg rödbetor kokta, skalade och klyftade 2 dl ättikssprit 4 dl strösocker 6 dl vatten 2 st kanelstänger Böckling med örtvinägrett, rödbetor...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg rödbetor kokta, skalade och klyftade
  • 2 dl ättikssprit
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 st kanelstänger

Böckling med örtvinägrett, rödbetor och äpple:

0.5 dl persilja hackad
0.5 dl dill plockad
0.5 dl rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
vitpeppar från kvarnen
4 st böcklingar rensade
1 st äpple skalat och tärnat
1 dl rödbetor tärnade

Gör så här

1
Gör i ordning rödbetorna. Koka en lag på ättika, socker och vatten. Låt kanelstängerna ligga i hela tiden, slå lagen ljummen över rödbetorna. Svalna av och servera.

2
Blanda sedan i ordning en pytt i panna med rödbetor, äpplen och böckling – otroligt gott! Mixa örterna med olja och vinäger, smaksätt med peppar. Lägg böcklingen i botten, äpple och rödbeta på, häll över vinägretten.


Kommentar:
Årets Kock, Andreas Hedlund, bjuder på ett julbord för 8 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top