Du behöver
- 1.5 kg oxbringa rimmad i rulle
- 2 st morötter
- 1 st gul lök
- 10 st vitpepparkorn
- smör
- saltgurka
Gör så här
1
Lägg köttet i en gryta. Koka upp vatten och häll det över köttet. Det ska nätt och jämnt täcka. Koka upp och ta bort skummet som bildas.
2
Skala morötter och lök. Dela dem i mindre bitar. Lägg dem i grytan. Tillsätt pepparkornen. Sjud under lock cirka 2 timmar eller tills köttet känns mört. Ta kastrullen från värmen. Låt stå i 20 minuter.
3
Ta upp köttet och lägg det i press på ett fat med en välvd bunke som knappt når fatet och med en lätt tyngd ovanpå. Då blir det lättare att skära köttet i vackra skivor.
4
Skär köttet i tunna skivor.
5
Bräck dem hastigt men vackert bruna och servera dem med tunt skivad saltgurka. Ett “måste” till är gräddstuvad potatis.
Välj kokt potatis eller mos till vid glutenintolerans.