Rimmad bräckt oxbringa

Du behöver 1.5 kg oxbringa rimmad i rulle 2 st morötter 1 st gul lök 10 st vitpepparkorn smör saltgurka Gör så här 1 Lägg...


6 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg oxbringa rimmad i rulle
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 10 st vitpepparkorn
  • smör
  • saltgurka

Gör så här

1
Lägg köttet i en gryta. Koka upp vatten och häll det över köttet. Det ska nätt och jämnt täcka. Koka upp och ta bort skummet som bildas.

2
Skala morötter och lök. Dela dem i mindre bitar. Lägg dem i grytan. Tillsätt pepparkornen. Sjud under lock cirka 2 timmar eller tills köttet känns mört. Ta kastrullen från värmen. Låt stå i 20 minuter.

3
Ta upp köttet och lägg det i press på ett fat med en välvd bunke som knappt når fatet och med en lätt tyngd ovanpå. Då blir det lättare att skära köttet i vackra skivor.

4
Skär köttet i tunna skivor.

5
Bräck dem hastigt men vackert bruna och servera dem med tunt skivad saltgurka. Ett “måste” till är gräddstuvad potatis.


Kommentar:
Välj kokt potatis eller mos till vid glutenintolerans.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top