Du behöver

  • 2 1/2 kg rabarber rensad
  • 2 st citron helst ekologiska
  • 3 l kokande vatten
  • 2.5 kg strösocker
  • 30 g citronsyra

Gör så här

1
Skölj och ansa rabarbern. Skala den inte utan behåll det rödrosa skalet för färgens skull. Skiva med en vass kniv.
2
Tvätta citronerna noga och skär bort ändarna in till fruktköttet. Skiva citronerna och varva med rabarbern i en rendiskad hink. Strö över citronsyra.
3
Koka upp vatten och slå över frukten. Rör om med en slev. Låt stå övertäckt på sval plats i två dygn. Sila av saften i silduk eller genom en ren kökshandduk i durk- slag. Låt rinna av i minst en timme. Rör ner sockret i saften och rör tills sockret löst sig.
4
Häll rabarberdrickan i väl rengjorda flaskor. Förvara svalt eller frys in. Den håller minst 1 vecka i kylskåp. Späd med vatten till önskad smak.

Kommentar:
Förutom tillagningstid tillkommer tid att dra och tid att rinna av.

Recept // Fler frukt & bärrecept