Du behöver
- 150 g smör
- 2,5 dl mjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 0,5 tsk salt
- 2 msk kallt vatten
- 2 st purjolök
- olja att steka i
- 1 st vitlöksklyftor
- 2 dl matlagningsgrädde
- 3 st ägg
- 2 dl ost riven smakrik ost
- grönsallad och vinägrett
- oliver
Pajdeg
Fyllning
Till servering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en form och ställ formen i kylen tills ugnen blivit varm.
2
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
3
Skölj och strimla purjolöken och stek den i olja tills den mjuknar. Pressa i vitlöken och låt den fräsa med. Salta lätt.
4
Vispa ihop matlagningsgrädde, ägg och hälften av rivosten.
5
Lägg löken i pajskalet och häll äggblandningen ovanpå. Strö över resten av osten och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills äggblandningen stannat och pajen börjar få färg. Servera med en grönsallad.
Kommentar:
Matig vardagspaj med mjukfräst purjo. Servera gärna några smakrika oliver till.
Matig vardagspaj med mjukfräst purjo. Servera gärna några smakrika oliver till.