Potatisgratäng med paprikatopp

Du behöver ca 10 större potatisar av fast sort 2–3 vitlöksklyftor, finhackade (kan uteslutas) 1 1/2 tsk salt svartpeppar från kvarn 2 1/2 dl mellangrädde...

Tillagningstid: 75 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 10 större potatisar av fast sort
  • 2–3 vitlöksklyftor, finhackade (kan uteslutas)
  • 1 1/2 tsk salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 tsk paprikapulver

Gör så här

1
Smörj en ugnssäker form, cirka 22 centimeter i diameter.

2
Skala och skiva potatisarna på matberedarens skärskiva. Varva skivorna i formen med vitlök, salt och peppar. Häll på grädden utmed kanten och vicka på formen så att grädden fördelas. Strö paprikapulver över och sätt in i nedre delen av ugnen i 200 grader. Grädda 40–50 minuter tills potatisen känns genomgräddad. Servera gratängen med färsbiffar. Blanda gärna kokta röda linser i färsen. Det ger både smak och fibrer.


Kommentar:
Läsarrecept av Katarina Krantz.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top