Polenta

Du behöver 1.5 dl parmesanost nyriven 1 l mjölk (3 %) 2 dl vatten 2 dl polentagryn 1.25 tsk salt 2 msk smör Gör så...


0 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl parmesanost nyriven
  • 1 l mjölk (3 %)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl polentagryn
  • 1.25 tsk salt
  • 2 msk smör

Gör så här

Riv osten fint och ställ åt sidan. Mät upp mjölk och vatten och koka upp. Ta kastrullen från plattan och tillsätt salt och polentagryn. Koka upp under vispning. Sänk värmen och sjud försiktigt vidare i 5-10 minuter. Rör om hela tiden tills gröten tjocknat . Ta kastrullen från värmen igen och rör nu ner riven parmesan och smör. Häll upp gröten i form att stelna. Dekorera gärna med basilika eller annat kryddgrönt vid servering.


Kommentar:
Blanda och ge från vårt buffé-förslag!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top