Du behöver

  • 3.5 st gelatinblad (beroende på storlek)
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl philadelphiaost
  • 2.5 msk riven pepparrot
  • 2 dl hjortron färska eller frysta och tinade
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2 msk strösocker
  • Prästostdressing

  • 50 g prästost riven
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk olivolja
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i vatten. Blanda gräddfil med ost och pepparrot. Koka upp hjortron, vin och socker. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma vätskan. Rör ner hjortronblandningen i ostsmeten. Stjälp upp i en lämplig form. Låt stelna i kylskåpet.
2
Prästostdressing: Mixa osten med gräddfilen och olivoljan till slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.


Recept // Fler ostrecept