Du behöver

  • 500 g räkor djupfrysta
  • tagliatelle eller annan pasta
  • 1 pkt bladspenat (250 g)
  • 1/2-1 dl vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl lättmjölk
  • 2.5 dl ost riven lagrad
  • salt
  • 1.5 krm muskot riven

Gör så här

1
Tina och skala räkorna. Sätt vatten till pasta på kokning och koka den. Lägg spenatblocket med vattnet i en kastrull och tina spenaten på svag värme. Klipp den i mindre delar och pressa ur vätskan i en sil.
2
Vispa ut mjölet slätt i lite av mjölken i kastrullen, tillsätt resten av mjölken och koka upp under vispning. Rör i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och muskot. Blanda i spenaten och räkorna. Hetta upp såsen som hastigast. Servera direkt med den kokta, avrunna pastan.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept