Pasta med päron och ädelostsås

Du behöver 2 dl crème fraîche 1 dl mjölk 120 g ädelost 1 st zucchini skivad 1 st vitlöksklyfta hackad 2 msk olivolja 2 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 120 g ädelost
  • 1 st zucchini skivad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 st päron skalade och tärnade
  • 0.5 dl gräslök finklippt
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g pasta till exempel fusilli

Gör så här

1
Häll crème fraîche och mjölk i en kastrull, smula i osten och ställ kastrullen på spisen. Koka upp och rör om så att osten smälter.

2
Fräs zucchinin hastigt, bara ca 1 minut, i olivoljan tillsammans med vitlöken. Lägg i såsen, tillsätt också de tärnade päronen. Koka såsen sakta i 3-4 minuter, så att päronen mjuknar. Rör i gräslöken, salta och peppra.

3
Koka pastan efter beskrivningen på paketet. Blanda ner den i såsen eller servera såsen vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top