Du behöver
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl mjölk
- 120 g ädelost
- 1 st zucchini skivad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 2 msk olivolja
- 2 st päron skalade och tärnade
- 0.5 dl gräslök finklippt
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 300 g pasta till exempel fusilli
Gör så här
1
Häll crème fraîche och mjölk i en kastrull, smula i osten och ställ kastrullen på spisen. Koka upp och rör om så att osten smälter.
2
Fräs zucchinin hastigt, bara ca 1 minut, i olivoljan tillsammans med vitlöken. Lägg i såsen, tillsätt också de tärnade päronen. Koka såsen sakta i 3-4 minuter, så att päronen mjuknar. Rör i gräslöken, salta och peppra.
3
Koka pastan efter beskrivningen på paketet. Blanda ner den i såsen eller servera såsen vid sidan om.