RECEPT FRÅN IK

Parmalindad sparris med ricotta

Av . Foto: Betina Hastoft

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st grön sparris
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 dl ricottaost
  • 1 msk finhackad timjan
  • salt och peppar
  • 12 skiva parmaskinka
  • 1 msk olivolja
  • 50 g parmesanost riven

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Bryt av nedersta biten på sparrisarna och skölj dem. Torka av dem på hushållspapper.

2

Tvätta citronen väl och riv skalet fint. Blanda med ricotta, timjan, salt och peppar.

3

Lägg ut parmaskinkan och bred på ett tunt lager smaksatt ricottaost på varje skiva. Lägg på en sparris och rulla ihop.

4

Lägg sparrisen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över parmesanost. 

5

Tillaga mitt i ugnen i 10–12 minuter tills skinkan ser spröd ut och osten har smält.


Recept