Papas a la huancaina

Du behöver 1 pkt cream crackers 1 dl mjölk 1 dl mjölk osötad kondenserad 250 g fetaost i småbitar 1 st vitlöksklyfta lime saften av...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt cream crackers
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl mjölk osötad kondenserad
  • 250 g fetaost i småbitar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • lime saften av 1
  • 0.25 st habanero
  • 1 tsk aji amarillo
  • 0.5 dl matolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Krossa kexen grovt och lägg dem i en skål. Häll på mjölk och kondenserad mjölk. Lägg alltsammans i en mixer när de mjuknat. Tillsätt feta, vitlök, lime, habanero och aji amarillo. Kör till en jämn smet. Tillsätt oljan lite i taget. Späd med mjölk om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.

2
Aji amarillo kan vara svårt att få tag på, men gör så här:

3
Fräs 1/2 finhackad, röd spansk peppar med 1 tsk gurkmeja i lite matolja, inte för varmt, i 2 minuter, låt svalna. Det fungerar som ersättning.


Kommentar:
En oemotståndligt god fårostsås som serveras till kokt skivad potatis, helst mandel- eller sparrispotatis, hårdkokta ägg, sallad, oliver och hackad rödlök.
Ingår i artikel med recept från Peru.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top